Winkelwagen Geen producten

Ruilen en retourneren

14 dagen bedenktermijn - herroepingsrecht

Consumenten hebben het recht om producten binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen te retourneren. Maar bederfelijke producten, zoals planten, zijn uitgezonderd van dit recht. Daarom staat in onze algemene voorwaarden: ‘Onze verse producten kunnen niet geretourneerd worden, omdat deze snel bederven of verouderen.’

Is er iets niet in orde met uw product, of heeft u een klacht over de levering? Neem dan contact op met ons op via het email adres info@almal.nl.  Wij bekijken dan of retourneren en restitutie mogelijk zijn.

Heeft u een niet-bederfelijk product besteld, bijvoorbeeld een sierpot zonder plant? Dan heeft u het recht om dit binnen 14 dagen na ontvangst  zonder opgaaf van redenen te retourneren. Daarvoor moet u een stevige kartonnen verzenddoos en (als dat redelijkerwijs mogelijk is) de originele verpakking gebruiken. Wij adviseren u daarom om onze verzenddoos en de originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat u deze zo nodig kunt gebruiken om de bestelling te retourneren.

De kosten voor het retourneren zijn in principe voor de koper. Is het echter zo dat er door onze schuld (e.g. foutieve productomschrijving) geretourneerd wordt kunnen wij ervoor kiezen deze kosten op ons te nemen.


Terugboeking bedrag 

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet de eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf met Ideal betaald, dan storten wij dit direct terug. Als je de gehele bestelling retour stuurt, vervallen de verzendkosten. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald.

Wij zullen het volledige aankoopbedrag zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding restitueren. Ontbinding ontstaat vanaf het moment dat je ons op de hoogte hebt gebracht van het herroepen van de aankoop.

Indien het product toch gebruikt blijkt of beschadigd is, kunnen we kosten voor waardevermindering in rekening brengen.


Retourneren 

Op de pakbon van je bestelling vind je een label met een retouradres. De kosten voor een retour zending zijn voor eigen rekening (geschatte verzendkosten: € 6,50 via DHL For You). Wanneer je een artikel retour wilt zenden maak dan gebruik van ons retourformulier zodat wij je retourzending snel in behandeling kunnen nemen.


Stappenplan ruilen en retourneren

Snel en eenvoudig retourneren doe je zo:

  • Controleer of je retourzending voldoet aan onze retoureisen
  • Meld je retourzending aan via het retourformulier
  • Leg het artikel in de originele verpakking en verpak het artikel in een verzenddoos
  • Ons retouradres staat vermeld op de pakbon
  • Geef je retourzending af bij een PostNL-punt bij jou in de buurt
  • Bewaar je verzendbewijs van PostNL goed
  • Zodra wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen ontvang je van ons een e-mail
Planten en bloemen direct van de kweker thuisbezorgd via ALMAL.nl

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.